fbpx

Kako je sve počelo

O NAMA

Šta je “Humanitarna kafa”?

„Humanitarna kafa” je projekat preko kojeg mreža ugostiteljskih objekata donira iznos od popijenih kafa određenog dana kada organizujemo događaj. Svako ko tog dana dođe i popije kafu, kompletan iznos cene kafe odlazi u humanitarne svrhe – deci iz ugroženih grupa kojima pomažemo (deca obolela od raka, deca bez roditeljskog staranja i socijalno ugrožena deca).

Događaj “Humanitarna kafa” organizujemo najviše 3 puta godišnje.

Ugostitelji koji žele da njihov lokal postane lokal u kome se “Humanitarna kafa” može svakodnevno popiti, mogu uneti artikal “Humanitarna kafa” koji bi iznosio 20 dinara. U tom slučaju, samo dodatak od 20 dinara bi se usmeravao deci iz ugroženih grupa, za razliku od događaja, gde kompletan iznos biva doniran od strane ugostitelja.

Projekat se pokazao kao jedan od najefikasnijih načina za prikupljanje sredstava i za podizanje svesti o činjenju dobrih dela, što je ujedno i misija udruženja “Dobro delo”. Do sada je popijeno preko 10.000 humanitarnih kafa, a 2018. godine osvojena je Virtus nagrada za filantropiju, najprestižnija nagrada za humanitarni rad u Srbiji i regionu.

Kako je pandemija uticala na “Humanitarnu kafu”?

Od kad je počela pandemija, zbog bezbednosti stanovništva nismo organizovali ni jedan događaj, ali zato planiramo da “Humanitarnu kafu” prilagodimo novonastaloj situaciji kako bi bila dostupnija svima – u planu je “Humanitarna kafa” u instant kesicama koju će svi moći da poručuju putem interneta.

Slika 2 1024x537 - O NAMA

Kako će funkcionisati “Humanitarna kafa” u instant kesicama?

Infografic WORKFILE 1 - O NAMA

Cena kesice “Humanitarne kafe” biće 30 dinara. Od tog iznosa:

 

 

– 10 dinara ići će u svrhu poboljšanja kvaliteta života deci iz ugroženih grupa. Do sada smo novac usmeravali udruženjima koja pomažu deci oboleloj od raka, domovima za nezbrinutu decu, a imamo i program preko kojeg obezbeđujemo užinu socijalno ugroženim srednjoškolcima. 

 

– 10 dinara ići će za troškove kafe, ambalaže, transporta robe.

 

– 10 dinara ići će za operativne troškove projekta. Pored materijalnih sredstava koje projekat obezbeđuje u humanitarne svrhe, veoma je bitna i činjenica da samo postojanje projekta, marketinški napori i celokupan rad udruženja ujedno podiže svest od dobročinstvu, a to sve rezultuje dugoročnim pozitivnim uticajm na sredinu u kojoj živimo kao i novim donacijama. Iz tog razloga, bez novca za operativne troškove ništa od gore navedenog ne bi postojalo ni funkcionisalo. 

 

Na taj način ispijanjem “Humanitarne kafe” podržavate i decu iz ugroženih grupa kao i dalji rad udruženja “Dobro delo”

Ko smo mi?

Mi smo udruženje “Dobro delo” i bavimo se humanitarnim radom od 2012-te godine.

dd1 1024x200 - O NAMA

Smatramo da nivo svesti stanovništva direktno utiče na kvalitet života u sredini u kojoj živimo. Zbog toga intenzivno radimo na projektima koji omogućavaju bolje uslove za odrastanje mališanima iz ugroženih grupa (deca obolela od raka, deca bez roditeljskog staranja i socijalno ugrožena deca).

Projekat koji je pokazao najviše uspeha je “Humanitarna kafa”.